In het kader van het 40-jarig jubileum van onze vereniging en de doelstelling van soortenbescherming en -behoud, nodigt de NBSV de leden uit voor een excursie naar het Internationales Zentrum für Schildkrötenschutz (IZS) op 3 oktober 2015. Dat is sinds 2003 gevestigd in de Allwetterzoo in Münster (Duitsland) en is gericht op het houden en kweken van zeldzame en kritiek bedreigde soorten, meest Aziatische, schildpadden. De dierentuin is gelegen aan de Sentruper Str. 315, 48161 Münster. Meer informatie vindt u op de website van deze dierentuin. U vindt daar ook de routebeschrijving.
Opgave is vooraf noodzakelijk, info bij "lees meer".

 

Op 4 oktober 2003 brachten wij ook een bezoek aan het IZS. Voor een verslag verwijzen wij naar Trionyx 2 (1) van januari-februari 2004.

De aanvang van de excursie in het IZS is om 11.00 uur, wij vragen u daarom om uiterlijk 10.45 uur aanwezig te zijn bij de ingang van de dierentuin.

Om deze excursie in goede banen te leiden, vragen wij u met het volgende rekening te houden.

1.Deelname

Deelname is uitsluitend voor NBSV-leden, lidmaatschap is daarom verplicht. Leden kunnen introducés meenemen.

2. Opgave

Opgave vooraf is absoluut noodzakelijk, o.a. om de initiatiefnemer en leider van het IZS, Elmar Meier, en ook onszelf, inzicht te geven in het aantal deelnemers. Opgave gebeurt via deze link.

Wij vragen u zich op te geven uiterlijk twee weken van te voren, dus uiterlijk op 19 september 2015.

3. Vervoer en meerijden

Net als in 2003 gaan we ervan uit dat deelnemers met eigen vervoer naar Münster komen. Om vervoer met elkaar te kunnen delen, ontvangen de deelnemers ca. 10 dagen van te voren van Peter Feenstra een overzicht van alle deelnemers en hun contactgegevens, zodat deelnemers onderling afspraken kunnen maken om met elkaar mee te rijden.

4. Parkeren

Parkeren bij de Allwetterzoo kost € 3,- per auto. Dit is voor eigen kosten.

5. Toegang

Met IZS hebben we de afspraak kunnen maken tegen het tarief van een schoolklas toegang te krijgen voor € 5,- per persoon. Enige bestuursleden begeleiden de toegang als groep. We gaan dan ook op het zelfde tijdstip naar binnen. Wij vragen u gepast geld mee te nemen, immers wisselen is omslachtig en kost tijd. Bestuursleden nemen geen bedragen aan wisselgeld mee. Wij vragen u daarom om 10.45 uur bij de ingang aanwezig te zijn.

Voor mensen die voor 11.00 uur de dierentuin in willen of onverhoopt te laat zijn, kunnen wij de toegangskorting niet garanderen. Immers, na het groepsgewijs passeren van de ingang blijven geen NBSV-bestuursleden achter bij de ingang van de dierentuin.

6. Indeling in groepen

Maximaal 20 personen kunnen tegelijk aan de excursie achter de schermen in het IZS deel nemen. Zo nodig delen we deelnemers in meerdere groepen in, het bezoek van de eerste groep begint dan om 11.00 uur, dat van de tweede om 13.00 uur.

7. Vrijwillige donatie aan IZS

Het IZS is voor het functioneren afhankelijk van giften. Mede gezien de doelstelling van onze vereniging, willen we ter plaatse een inzameling houden onder de deelnemers aan deze excursie. Wij denken daarbij aan een vrijwillige bijdrage van minimaal € 10,- per deelnemende persoon. Deze bijdrage wordt bij de entree ingezameld tegelijk met het toegangsgeld ad € 5,- . De bijdragen worden deze dag op een passend tijdstip overhandigd aan Elmar Meier.

8. Toegang tot dierentuin

Gedurende de tijd dat u niet in het IZS bent, bent u welkom in de dierentuin. Wellicht is er dan een rondleiding maar dat was bij het schrijven van deze uitnodiging nog niet zeker.

9. Vertrek

Na het bezoek aan het IZS en het overhandigen van de donatie aan Elmar Meier, is het “officiële” programma voorbij. U kunt de dierentuin bezoeken en op eigen gelegenheid en tijdstip vertrekken.

10. Toch afzeggen? Wijziging aantal personen?

In het geval dat u zich hebt opgegeven en toch moet afzeggen, of dat het aantal personen van uw opgave verandert, wilt u dat meteen doorgeven aan onze secretaris Peter Feenstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor wijzigingen op het laatste moment kunt u bellen met Peter Feenstra, 06-22244060.

Wij zien elkaar graag in Münster!

Namens het bestuur van de NBSV,

Jan Boonstra

wordnulid

button geef nu jouw nakweek op 1

Tot en met 10 oktober 2020 zijn door 9 kwekers 69 nakweekdieren opgegeven.

Beschermingsproject 2020-2021: de TSA-stralenschildpaddencrisis op Madagaskar

Het beschermingsproject dat in 2020 en 2021 door de NBSV gesteund wordt, is het TSA project voor stralenschildpadden op Madagaskar.
  Start date: Dec, 3 2019   End date: Dec, 31 2020
€ 1.589 Ingezameld
€ 2.000 Goal
Ga naar boven